Hărțuire în Piața Romană

Pentru astazi am ales sa repostez o poveste reala pe care sunt convins ca ati trait-o intr-un fel sau altul la un moment dat in Bucuresti cu precadere. Cititi comentariile lasate de cititorii ei, ai Andreei Vasile, si faceti apoi o paralela intre atitudinea tipului care o acuza ca a gresit si atitudinea noastra in ceea ce priveste clasa politica din Romania. Ceva asemanator? Cand cineva e golan iar ceilalti intorc privirea de la ce face se cheama ca ceilalti sunt complici. Nu spun sa fim justitiari, pentru ca ar fi penibil sa umblam cu toti in chiloti pe strada, insa hai sa avem un pic mai mult respect pentru drepturile noastre si mai mult respect pentru noi insine!

Atât de multe de trăit, atât de puţin timp

Multora ni s-a întâmplat să mergem pe stradă și să fim agresați, în mod direct, cu insulte sau cuvinte obscene aruncate aiurea. Ca femeie, treci prin asta cu mult mai des decât un bărbat, dar în majoritatea cazurilor fața de Doamne-ajută a celui care agresează te face să treci mai departe și să-l lași, cum se spune, în plata Celui de Sus. Însă prin ce am trecut eu aseară a meritat tot circul pe care l-am făcut în mijlocul Pieței Romane.

*

Mă duceam spre gura de metrou de la coloane să mă întâlnesc cu o prietenă. Acolo, pe balustradă, cu alți doi bărbați, stătea el: un bărbat pe la 50-55 de ani, în echipament de biciclist, brunet, tuns foarte scurt, cu barba abia mijită. Pentru aceia dintre voi care sunt atenți la ce e în jur atunci când merg pe stradă, ăsta e un personaj cunoscut în oraș pentru…

Vezi articol original 545 de cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s