Save the date – 29 august 2014

Cum anuntasem ieri, prietenii de la Forum Film Romania mi-au facut o surpriza placuta si m-au invitat la avanpremiera „Vanatoarea de spioni”, ultimul film al lui Philip Seymour Hoffman. 

Va spun din capul locului ca nu veti merge la filmul asta sa vedeti ceva din seria „Bourne”. Este spionaj simplu, cu cap, important, fara batai fanteziste si urmariri dramatice cu masina. 

„Vanatoarea de spioni” este altfel, dar un altfel foarte misto, cel putin pentru mine. Actiunea se desfasoara in Hamburg, un Hamburg inca speriat de atentate teroriste, un Hamburg unde, ca mai peste tot in lume, americanii vin sa-si bage nasul cu prietenie :).

Phillip Seymour Hoffman face exact ce se astepta regizorul filmului sa faca. Fura fiecare scena. In film nu este vreun personaj musculos, aratos, imbracat bine, manierat sau avand vreo calitate care sa duca femeile in starea de a nu-i putea rezista. Nici pe departe. Este gras, netuns, in aproape fiecare scena isi aprinde o tigara, necioplit, singur etc. Joca bine, joaca de parca asta a fost el toata viata. Spionul lui este cel mai apropiat de realitate. Spionajul lui nu inseamna masini luxoase, femei, hoteluri de 5 stele, arme de ultima generatie si alte gadgeturi care mai de care mai minunate.

Am iesit de la film cu o pofta imensa de a fuma o tigara si cu versul lui Chirila ( pe care nu-l mai suport totusi) : ” Americanii-s de vina ……”. Pe langa asta, un mare regret ca aici s-au terminat filmele cu Philip Seymour Hoffman. Nu inteleg de ce, pentru ca Dumnezeu nu cred ca merge la cinematograf. 

In fine, pe 29 august este premiera „Vanatoarea de spioni” si va recomand sa mergeti sa-l vedeti. Daca aveti chef de un film care renunta la clisee pastrand unul singur, cel cu americanii care ignora orice autoritate sau drept al omului, mergeti sa-l vedeti! 

P.S. – singurul care a tras cu pistolul aseara am fost eu, la poza 🙂

10537967_811739572199388_7847435406100763299_o

AMWM (1) AMWM (2) AMWM (3) AMWM (4)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s