Cat de sigur este internetul?

Nu vorbim despre cat de mare incredere ai in reteaua ta de net sau in cat timp descarci un film, desi astea sunt lucrurile care iti deschid o poarta catre o lume mare de tot, pe cat de mare, pe atat de incalcita.

Am bucuria de a participa in aceste zile la Safer Internet Summer School 2014, tabara organizata de catre cei de la Salvati Copiii pentru proiectul lor Sigur.info. Scopul este acela de a avea o discutie cu micii oameni mari despre branding si modalitati de promovare, in completarea unor alte cursuri sustinute de Orange Romania si Google. Chiar acum am terminat prima sesiune de discutii si i-am trimis pe toti la lucru in incercarea de a realiza impreuna o strategie de promovare pentru fiecare centru de voluntari in parte. Sunt 12 centre din prezente aici.

Abordarea pe care am recomandat-o a fost una logica din punctul meu de vedere. I-am rugat sa se gandeasca putin la ce inseamna programul Sigur.info pentru ei si cum se pot folosi de propria persoana pentru a convinge alti voluntari sa li se alature, sau pentru a promova informatiile proiectului.

In conditiile in care reprezinti un ONG, fie si unul puternic precum Salvati Copiii, trebuie sa te folosesti de tot ce ai pentru a duce mesajele mai departe. Ei bine, tinerii astia sunt inteligenti, plini de energie si creativi. Pe langa cele trei calitati mentionate mai sus, mai au avantajul de a fi voluntari de cel putin doi ani, fiecare, luand din aceasta experienta o calitate esentiala in succesul lor – spontaneitatea si naturaletea felului in care isi exprima parerea. Material exista asadar.

Cursul se incheie maine, cand vom vedea campaniile pregatite de „publicitarii” de ocazie, inclusiv spoturi video si audio. Pana atunci, s-a asternut o liniste incredibila in tot hotelul, semn ca micii mei „padawan” lucreaza intens la strategii.

Despre Sigur.info puteti afla mai multe accesand site-ul lor, prezent in hyperlink-ul de la inceputul frazei.  Proiectele sunt interesante si mai mult decat utile. Internetul este o lume libera care iti da accesul la miliarde de informatii si oameni. Capcana este ca se intampla si invers, miliarde de oameni au acces la tine si la informatiile pe care le primesti.

Ne auzim cu povesti despre prezentari, eu de abia astept.

Bucurie sa fie!

 

P.S. – nu s-ar supara nimeni daca ati considera numai bun de promovat #sigurinfo , ba din contra

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s