In Egipt nu sunt doar piramide

6 zile pana la startul ospatului cu documentare oferit de One World Romania.
O noua zi, un nou film de recomandat. Este destul de dificil sa alegi dintre filme bune si filme tot atat de bune, dar cred ca va trebui sa va bazati pe starea mea de spirit, diferita in fiecare zi, in functie de orice ma calca pe coada.
Astazi avem in meniu CROP. Buun tare! Ideea foarte interesanta, pentru ca nu am trait-o.
Iata si synopsis-ul oferit de oneworld.ro.

„Nu puteam sa fotografiem alti presedinti stand picior peste picior in fata presedintelui nostru. Era considerat un semn de lipsa de respect. Trebuia ori sa le acoperim picioarele cu o planta sau cu coltul unei mese, ori sa inlocuim perechea de picioare in laborator.”
Filmat integral in redactia celui mai vechi cotidian national din Egipt, Al-Ahram, Decupaj e un document neconventional al revolutiei egiptene, care nu include nici o imagine a revoltei propriu-zise. Prin turul pe care il face in sediul ziarului Al-Ahram, filmul invita la o reflectie asupra modului in care structurile puterii politice presupun in mod necesar strategii de management al vizibilului considerat acceptabil.
Momentul Pietei Tahrir a reprezentat pentru Egipt atat o revolta populara, cat si o revolutie in reprezentarea vizuala: tara a trecut de la un control strict al mass-media la un nou regim vizual de producere si distribuire a imaginilor direct de catre indivizii implicati, prin retele de socializare. Insa noile imagini ale unei natiuni eroice surprinse in drumul sau catre libertate nu au fost mai putin ‘construite’ decat cele elaborate in trecut: inundata de imagini cu steaguri impresionante si tineri revolutionari cu fete vopsite in rosu, negru si alb, natiunea egipteana a trebuit sa se confrunte cu o noua imagine idealizata a sa – de aceasta data, una care a circulat dincolo de granitele tarii.

Toata lumea are dreptul la o imagine (…)
Oh, timpule, imortalizeaza-ne
Imortalizeaza timpul
Caci oricine va pleaca din piata
Nu va mai aparea niciodata in fotografie.
(SURSA: oneworld.ro)

Daca aveti impulsul de a va programa acest film , urmati-l! Poate fi vazut pe 19 Martie, ora 20:00 la Cinema Studio si pe
21 Martie,ora 22:30, la Cinema Elvire Popesco.
Enjoy!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s