Copilul are manual de utilizare?

Mai, asta-i o dorinta exprimata in multe feluri de catre toti cei care devin parinti. Nu este tocmai si cazul meu. Nu pentru ca nu este dorinta mea, ci pentru ca nu sunt parinte. Totusi, ma preocupa subiectul din ce in ce mai tare, iar activitatea mea m-a adus in ultima perioada foarte aproape de intelegerea tuturor aspectelor pe care le presupune aparitia unui copil in familie. Bine, nu doar activitatea. Mai este si varsta care imi sopteste din ce in ce mai rastit ca ar fi momentul sa ma apuc de treaba.

Ne-am obisnuit sa ne descurcam cu ce avem la dispozitie, familie, prieteni, chiar si bona. Ce-i drept, te copleseste o schimbare ca asta in viata ta, fie ca vorbim despre mame, fie ca vorbim despre tati. Lucrurile se schimba si la un moment dat te simti blocat si frustrat intr-o situatie din care ai impresia ca nu mai ai vreo iesire rapida. Nu mai iesi la bere cu prietenii, nu mai poti pleca de acasa cand si cum vrei tu, iar serile iti sunt blocate pe termen lung. In plus, viata de cuplu cam trece pe al doilea plan. Barbatii au o problema cu asta, femeile tot asa.

DeImage aici si intrebarile pe care le avem automat toti.

Unii dintre noi sunt nevoiti sa faca fata acestei perioade singuri din varii motive. Lipsa de bani, lipsa de incredere sau de rude etc.

Ce-i drept, ar fi extrem de util un manual de utilizare a copilului, ba, mai mult, un manual de trecut peste aceasta perioada fara a lasa victime. Zic victime, pentru ca exista victime. Cel mai des copiii sunt cei care sufera. Aveti idee de e sufera? Pentru a la randul lor parintii sufera. Este un lucru normal, natural. Psihicul oamenilor nu accepta schimbarile majore atat de simplu, deseori pentru ca nu le intelege in totalitate.

Am aflat in schimb ca exista o solutie tot atat de logica si naturala pentru a transforma aceasta perioada intr-una linistita.

Trei psihologi (trei doamne psiholog) au pus la cale incepand cu februarie un grup de discutii dedicat mamelor in devenire, dar si celor care au nascut. Grupul exista si pe Facebook sub numele de Mothers to be . Discutiile se bazeaza pe impartasirea experientelor intre componentii grupului, dar si pe o mai buna intelegere a situatiilor puse in discutie.

Este cel mai aproapiat lucru de un manual de utilizare. Mai mult, este un manual personal de reintegrare a ta in propria viata, tinand cont de schimbarile proaspat produse.

Spunea cineva la un moment dat ca cei mici sunt ca un burete, absorb orice informatie sau comportament pe care il au in preajma. Chiar asa! Responsabilitatea este imensa, insa stresul nu trebuie sa fie mare.

Puteti afla mai multe interactionand cu pagina de Facebook https://www.facebook.com/mamici.in.devenire ori apeland numarul de telefon 0722.556.280.

Be safe!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s